Mennyire lesz fizikailag megterhelő az utazás?

Vannak néha akik aggódnak, hogy ezek az utazások meghaladják majd fizikai teljesítő képességeiket. Nyugi! Összességében elmondható, hogy nem maratonfutók számára, hanem átlagos erőnléttel rendelkezőknek tervezzük az utakat. Íme erőnléti osztályozásunk, ez képet ad arról, mennyi fújtatást, szuszogást várhatsz az utazás folyamán:

1-es szint
Ezek az utak pihentetőek. Nem kell azon aggódnod, hogy valami különleges fizikai követelménynek kell megfelelned, hacsak te nem szeretnéd.

2-es szint
A hátizsákodat vonatokra, buszokra kell fel- és lepakolnod, szállodai lépcsőkön felcipelned. Az utazás esetleg könnyű iramú sétákat, biciklitúrákat tartalmaz, de ezek főként sík terepen zajlanak.

3-as szint
Az utazás 3-4 órás dombos terepes túrákat, síkvízi kajakozást, vagy egy teljes napos biciklitúrát tartalmaz, valószínűleg meleg, fülledt időjárás mellett. A pulzusod meg fog emelkedni ezeken a túrákon, így szükséges egy alapszintű állóképesség.

4-es szint
Az előzőekben leírtakon felül készülj fel egy komolyabb fizikai megterhelésre is az út során. Ez 6 órás (vagy hosszabb) kirándulást jelent meredek terepen, vagy akár egy napot is meghaladó biciklitúrát. Minél fittebb vagy, annál jobban fogod élvezni ezt az utazást.

5-ös szint
Ez az utazás napi 8 órás, esetleg tovább tartó gyalogos illetve biciklitúrákat is magukban foglalnak, gyakran meredek hegyeken át. Még ha kitűnő formában is vagy, a kirándulások rengeteg kihívás elé állítanak.

< Vissza