Egyéb tudnivalók erről az utazásról:

A hosszabbítási lehetőségekért kattints ide

Részvételi költség : Kenya-Tanzánia: 3100 USD + 1 db Budapest-Nairobi-Budapest repülőjegy.

A Budapest - Nairobi - Budapest nemzetközi repülőjegy várható költsége illetékekkel együtt körülbelül 140-180 ezer Ft.

A repülőjegy ára függ a foglalás és fizetés idejétől. Minél előbb foglalsz várhatóan annál alacsonyabb lesz az ár, mert jellemzően az alacsonyabb árú osztályok telnek be hamarabb.

Előleg: Jelentkezéskor fizetendő: 1240 USD.

Hátralék: Indulás előtt 60 nappal bezárólag fizetendő: 1860 USD + a repülőjegyek és a repülőtéri illetékek.

Fizetés: A World Tours utazási Irodában: Budapest, XI. ker. Villányi út 52. Tel: 06-1-279-00-75 / 06-70-334-11-33

Időpont: 2016. január 14 - 30.

Ennyi szabadnapot igényel: 11 nap.

Jelentkezési határidő: Nincs konkrét határidő, addig tudsz jelentkezni, amíg van hely a csapatban és lehet kapni repülőjegyet. Eddigi tapasztalataink szerint mindkettő elfogy maximum 4 hónappal indulás előtt.

Foglaltság: Még van hely a csapatban :)

Létszám:

A túra jellegére való tekintettel a maximális létszám 14 fő.
A minimum létszám 8 fő.

Az ár tartalmazza:

A részletes útleírásban szereplő nem fakultatív programokat és belépőjegyeket, a Kenyán és Tanzánián belüli program szerinti összes utazást, az összes szállást, az étkezést a program szerint, a magyar túravezetést és az utazás megszervezésének költségeit.

Az ár nem tartalmazza:

A programleírásban nem szereplő étkezéseket és italokat, a fakultatív programok árát, a nemzetközi repülőjegyek, ill. illetékek, valamint a repülőtéri transzferek árát, a vízumok árát, az ajánlott és kötelező védőoltásokat, a személy-és poggyász biztosítást, a sztornó biztosítást és az egyágyas felárat (ha valaki kifejezetten egyedül szeretne egy szobában lenni: 280 USD, de az egyágyas elhelyezést csak a szállások egy részén tudjuk biztosítani), valamint a borravalókat.

Fakultatív programlehetőségek:


(A fakultatív programok költségei a helyszínen, programtól függően USD-ben vagy helyi pénzben fizetendők.)


Nakuru Nemzeti Park belépő 80 USD
Ol Doinyo vulkántúra 30 USD
Csónakszafari (Naivasha) 40 USD
Hell’s Gate kerékpártúra 55 USD
Elsamere látogatás 25 USD
Elefánt árvaház 50 USD
Iskolalátogatás Nairobiban 100 USD

A fenti árak az általunk ismert utolsó árak, ezért tájékoztató jellegűek!

Utazás:

Budapesttől Kenyáig és vissza menetrendszerű nemzetközi repülőjárattal, Kenyában és Tanzániában busszal és minibusszal, esetenként taxival, boda bodával (motoros taxi) vagy bármivel, ami előre visz.

Szállás:

Nairobiban, Nakuruban és Arushában egyszerű szállodákban (4 éj), a nemzeti parkokban (vagy azok közvetlen közelében) telepített sátrakban (5 éj), a Viktória-tónál helyi családoknál (2 éj), a Naivasha-tónál egyszerű bungallókban (2 éj), Karatuban kellemes guest houseban (2éj).
A szállások egy részén nem vagy csak korlátozottan lesz elektromos áram, ezért javasoljuk, hogy a telefon és fényképezőgép töltéséhez hozz magaddal napelemes töltőt.
Egyes helyeken – különösen, de nem kizárólag a nemzeti parkokban – előfordulhat, hogy nem lesz meleg víz és/vagy a vízhasználatra csak korlátozottan lesz lehetőségünk.
Kenyában hagyományosan guggolós WC-t használnak, készülj fel, hogy egyes helyeken ilyennel fogunk találkozni és nem lesz európai stílusú toilett.

Étkezés:

A programban szereplő étkezéseken – azaz 11 reggelin, 5 ebéden és 7 vacsorán – kívül önálló.
A programban nem szereplő étkezések várható költsége (átlagos fogyasztás esetén): kb. 200-300 USD.

Vízum:

Kenyai vízum ára: 51 USD (online kell igényelni az utazás előtt kb. két héttel az https://account.ecitizen.go.ke/register oldalon, a kék, „Visitor” oldalra belépve)
Tanzániai vízum ára: 50 USD (Tanzániába való belépéskor, a határállomáson felvehető)
101 USD-ért igényelhető 90 napig érvényes kelet-afrikai vízum is, amely Kenya és Tanzánia mellett Ruandában és Ugandába is érvényes. (Az eddigi tapasztalatok szerint azonban a szabályozás folyamatosan változik és a határőrök nem minden esetben ismerik fel az új vízumtípust. A vízummal kapcsolatban igénylés előtt érdemes részletesen tájékozódni. Mi is figyeljük a fejleményeket és szükség esetén az utazásra jelentkezőket tájékoztatjuk a változásokról.)

Oltások:

Mind a Kenyában, mind a Tanzániában való utazáshoz javasolt a tífusz és hepatitis A és B elleni oltás felvétele, valamint a malária elleni védekezés.
A Kenya-Tanzánia határ szárazföldi átlépésekor a sárgaláz elleni oltás meglétének igazolása kötelező. (Ellenkező esetben a hatóságok megtilthatják a határátlépést vagy az oltás felvételére kötelezhetik az utast.) A részletekről és az esetlegesen javasolt egyéb oltásokról utazás előtt érdemes érdeklődni a Nemzetközi Oltóközpontnál. [linkto: http://www.oltokozpont.hu/index.php?id=352]

Víz:

Kenyában és Tanzániában a csapvíz általában ivásra nem javasolt, a vizet fogyasztás előtt szükséges forralni vagy fertőtleníteni. Mivel a helyiek sem isszák fertőtlenítés nélkül a csapvizet, a boltokban és szupermarketekben nagyon kedvező áron vásárolható vízfertőtlenítő (Waterguard vagy Aquaguard). Ne felejts el hozni magaddal újratölthető kulacsot vagy vizes üveget!

A túrát vezetik:

Vaszari Móni és Daniel Ongallo

 

 

 


Lap teteje