Hosszabbítási lehetőségek :

A: Kilimandzsáró túra/Rongai útvonal (8 nap)

Arushából indulva szakképzett vezetővel hódítjuk meg a hófödte Kilimandzsárót, mely 5895 méteres magasságával Afrika legmagasabb hegye. (A túra során 5 napig felfelé haladunk, majd 2 nap alatt folyamatosan ereszkedve visszaérünk Moshiba).

Arushából indulva szakképzett vezetővel hódítjuk meg a hófödte Kilimandzsárót, mely 5895 méteres magasságával Afrika legmagasabb hegye. A Kilimanjáró csúcsát több útvonalon keresztül is elérhetjük. A Rongai az egyetlen útvonal, amely északról, a kenyai határvonal közeléből indulva közelíti meg a csúcsot. Ez az egyik „legkönnyebb” útvonal a csúcs meghódítására, ezért a kevésbé gyakorlott túrázók is vállalkozhatnak rá. Az útvonal könnyebbsége abból adódik, hogy az út fokozatosan és folyamatosan emelkedik, a „legkönnyebb” azonban nem jelenti azt, hogy ez az útvonal könnyű, bárki által teljesíthető túrát jelentene. A túrázás ezen az útvonalon is alapos felkészültséget és jó kondíciót igényel, hiszen a 4600 m feletti régióban a túrázás már önmagában is kihívás.

A mi választásunk azért a Rongai útvonalra esett, mert – bár népszerűsége folyamatosan nő – ez ma még egy kevésbé forgalmas útvonal, ahol nem botlunk lépten-nyomon túratársakba, és érintetlen vadságában csodálhatjuk meg a tájat. Sőt az első napokban – amíg kellően alacsonyan járunk – akár még vadállatokkal is találkozhatunk.

Program:

Nap Indulás Érkezés Túraidő (óra) Távolság (km)
1 Rongai-kapu (1950m) Rongai-barlang (2830m) 4 7
2 Rongai-barlang (2830m) 2. barlang (3450m) 3-4 6
2. barlang (3450m) Kikelewa-barlang (3600m) 3-4 3
3 Kikelewa-barlang (3600m) Mawenzi Tam (4315m) 4 6
4 Akklimatizációs nap:
Mawenzi Tam (4315m)
Kibo-kunyhó (4703m) körül
2-3
4
Kibo-kunyhó (4703m) körül Mawenzi Tam (4315m) 1-2 4
5 Mawenzi Tam (4315m) Kibo-kunyhó (4703m) 5-6 9
6 Kibo-kunyhó (4703m) Uhuru-csúcs (5895m) 6-8 6
Uhuru-csúcs (5895m) Horombo-kunyhó (3720m) 4-5 16
7 Horombo-kunyhó (3720m) Marangu-kapu (1843m) 5-7 20
8 Utazás Moshiból Nairobiba, majd Magyarországra


Fontos információk:
• A program nyelve: angol
• Vezető: van
• Szállás: sátrakban (hálózsákot mindenképpen hozz magaddal, valamint kérünk, hogy a tisztálkodáshoz környezetbarát (bió és biológiai úton lebomló) tisztálkodó szereket használj)
• Ellátás: 7 reggeli, 7 ebéd, 6 vacsora
• Min. létszám: 4 fő

Ár:
• 2130 USD/fő
• az ára tartalmazza a transzfert Moshiból (és vissza), a szállásokat sátrakban, illetve a 7. éjszaka egyszerű szállodában, az összes étkezést a 7 napos túra alatt, a park belépőket, a hegyi túravezetést, valamint a segítők költségét


B: Zanzibári kikapcsolódás (6 nap)

6 napos kikapcsolódás Zanzibáron, ízlésünknek és pénztárcánknak megfelelő színvonalú szállodában.

Zanzibár Tanzániához tartozó szigetvilág a tanzán partoktól 25-50 kilométerre. Két fő szigete van: a turisták körében népszerűbb fő sziget, Unguja (melyet gyakran azonosítanak Zanzibárral) és Pemba, amely a partoktól távolabb helyezkedik el. Zanzibár fővárosa Zanzibár Város, melynek Stone Townként ismert történelmi belvárosa az UNESCO Világörökség része. A szigeten számos fűszert termesztenek – pl. szegfűszeg, szerecsendió, fahéj, fekete bors –, emiatt Zanzibárt a kissé délebbre fekvő Maffia-szigettel együtt „Fűszer-szigeteknek” is nevezik. Zanzibáron él Afrika legritkább főemlőse, a zanzibári vöröskolobusz, amiből mára mindössze 1500 példány maradt.

Program:

A hat napos tartózkodás alatt a program szabadon választható. Stone Townban és környékén számos látni való várja az odalátogatókat, lehetőség van hajókázásra és búvárkodásra (snokerling), a pihenni vágyók pedig a tiszta vizű, homokos strandokon tölthetik az időt.

1. nap
Érkezés Zanzibárra

2-5. nap
Kikapcsolódás Zanzibáron, fakultatív program lehetőségekkel

6. nap
Utazás Arushába és/vagy Nairobiba, majd Magyarországra

Fakultatív program lehetőségek*:
• Stone Town városnézés (fél nap) – 10 USD-től
• Prison Island (fél nap) – 10 USD-től
• Safari Blue (snokerling és vitorlázás; egész nap) – 60 USD
• Naplemente hajóról – 30 USD
• Tengeri kaland és barbecue (egész napos hajós program) – 100 USD
• Fűszer túra – 20 USD
* Az árak per fő értendők és a csoport létszáma szerint változhatnak.

Fontos információk:
• Utazás önállóan, Arushából belföldi repülőjárattal.
• A program nyelve: angol
• Vezető: igény szerint (Zanzibáron)
• Szállás: igény szerint (két szállás közül lehet választani: panzió-szer egyszerű szálloda a város egyik csendes utcájában vagy egyszer szálloda úszómedencével a tengerparton)
• Ellátás: reggeli, illetve szállástól függően igény szerint
• Min. létszám: -

Ár:
• Panzióban (aprócska szálloda Stone Town egyik csendes, kis utcájában): 270 USD/fő
• Egyszerű tengerparti szállodában: 390 USD/fő-től (szoba típustól függően változó)
• Megj.:
- az árak kétágyas elhelyezéssel értendők (egyágyas elhelyezés felár ellenében lehetséges)
- az árak a szállást és a reggelit tartalmazzák
- az árak nem tartalmazzák a zanzibári programok költségét és az Arusha-Zanzibár oda-vissza repülőjegy árát
- a szállás nem garantált, az elérhetőség függ a foglalás időpontjától


C: Kenyai szafari (7 nap)

Arushából indulva kényelmesen ismerkedünk Dél-Kenya természeti látnivalóival és állatvilágával. A 7 napos program során ellátogatunk az Amboseli Nemzeti Parkba, szafarizunk Nyugat-Tsavoban, ellátogatunk a Jipe-tóhoz, megismerkedünk egy magyar működtetésű projekttel, majd visszautazunk Nairobiba.

Program

1. nap:
Utazás Kenyába, délutáni szafari az Amboseli Nemzeti Parkban
Arushából menetrendszerinti busszal indulunk Kenya felé. A határátlépést követően szafari buszba szállunk át, először megebédelünk, majd bevásárolunk az elkövetkező napokra, végül az Amboseli Nemzeti Park felé vesszük az irányt. Várhatóan érkezés után lesz még időnk egy délutáni szafarira is, mielőtt szállásunkon megpihennénk. Az Amboseli Nemzeti Park fő nevezetessége a lélegzetelállító kilátás a Kilimandzsáró hegyeire. Az afrikai vadak látványa háttérben a Kilimandzsáróval felejthetetlen élményt jelent.
Szállás: telepített sátrak; ellátás: reggeli, ebéd, vacsora

2. nap:
Reggeli szafari az Amboseli Nemzeti Parkban, majd utazás a Tsavo West Nemzeti Parkba
A napot szafarival indítjuk, melynek során reggeli fényben is megcsodálhatjuk a Kilimandzsáró előtt legelésző vadállatokat. Később Tsavo West Nemzeti Parkba utazunk, ahol délutáni szafari keretében ismerkedünk a változatos tájjal és az állatvilággal.
Szállás: bungalló; ellátás: reggeli, ebéd, vacsora

3. nap:
Egész napos szafari a Tsavo West Nemzeti Parkan
Egész napos szafari Tsavo West Nemzeti Parkban. Tsavo West különlegességét elsősorban a táj szépsége és változatossága adja. A nemzeti park területén belül egyaránt találkozhatunk sík területekkel, lávafolyamokkal és sziklás képződményekkel.
Szállás: bungalló; ellátás: reggeli, ebéd, vacsora

4. nap:
Utazás Jipe-tóhoz
Ma a Jipe-tóhoz utazunk, ahol az éjszakát is töltjük. A sekély Jipe-tó lélegzetelállító látványt nyújt, ugyanakkor kiválóan alkalmas madárlesre, de láthatunk akár elefántokat is, sőt vízilovak és krokodilok sokaságával is találkozhatunk itt.
Szállás: bungalló; ellátás: reggeli, ebéd, vacsora

5. nap:
Jipe-tó környékének felfedezése
A mai napon a Jipe-tó környékén, valamint a Tsavo dél-nyugati részén kirándulunk. Követjük az állatok nyomát, és ellátogatunk a környék legizgalmasabb helyeire.
Szállás: bungalló; ellátás: reggeli, ebéd, vacsora

6. nap:
A Chala-tó és a Taita-hegy felfedezése
Reggeli után ellátogatunk a felejthetetlen szépségű Chala-tóhoz, amely egy kráterben alakult ki. A tótól a Taita-hegy felé vesszük az irányt, ahol ellátogatunk a hazai Taita Alapítvány [http://taita.info/] által fenntartott árvaházhoz és megismerkedhetünk az ott futó kertészeti projekttel [https://www.facebook.com/MonJardin.kertakonyhaban]. Az éjszakát Voiban töltjük.
Szállás: egyszerű szálloda; ellátás: reggeli

7. nap
A reggeli lazulást követően Nairobi felé indulunk. Útközben megállunk Makinduban, hogy – amennyiben lesz rá lehetőség – ellátogassunk Kelet-Afrika legnagyobb szikh templomába. Forgalomtól függően a délutáni vagy kora esti órákban érkezünk Nairobiba, így kényelmesen elérhetjük az éjszakai gépet.
Szállás: -; ellátás: reggeli

Fontos információk:
• A program nyelve: magyar
• Vezető: van
• Közlekedés: Arushából a kenyai határig menetrendszerinti busz, onnan szafari busz
• Szállás: telepített sátor, bungalló, egyszerű szálloda
• Ellátás: 6 reggeli, 5 ebéd, 5 vacsora
• Min. létszám: 4 fő

Ár:
• 1560 USD/fő
• Megj.:
- az árak kétágyas elhelyezéssel értendők (egyágyas elhelyezés felár ellenében lehetséges)
- az ára tartalmazza a közlekedést (Arushából a kenyai határig menetrendszerinti járattal, a szafari alatt szafari busszal), a szállásokat program szerint, az étkezéseket a program szerint, a park belépőket, a magyar nyelvű kísérőt, valamint a segítők költségét
- az árak nem tartalmazzák a programban nem foglalt étkezések árát.

Lap teteje